Blog

Bloggen met dyslexie

Sinds kort ben ik met deze blog begonnen en merk dat ik barst van ideeën om over te schrijven. Zo ook over mijn beperking dyslexie, maar dat betekent niet dat ik niet kan lezen of schrijven. Ik lees regelmatig een boek en schrijven vind ik gewoon leuk om te doen! Anders was ik geen blog begonnen, lijkt mij erg logisch.

Hoe ik met dyslexie in het leven staat

Eigenlijk weet ik niet beter, maar in mijn jeugd ondervond ik hier wel erg veel hinder van. Want pas in 1995 kwam de gezondheidsraad met een rapport naar buiten, waarin zij bevestigen dat dyslexie bestaat. Toen zat ik al in mijn examenjaar, dus ik heb het altijd zonder hulp moeten doen en heb gewoon mijn diploma behaald.

Lezen dat doe ik wel, maar voorlezen dat is iets wat ik echt niet gaat doen. Volwassenen kunnen dat prima zelf als ze geen handicap hebben en kinderen wil ik echt niet een lijdensweg geven. Want als je een kind voorleest, dan moet het wel een feestje zijn.

Schrijven dat doe ik wel, maar meestal wel op de computer. Vaak doe ik dat met gebruik van Word, zeker als ik voor mijn blog schrijft. Het voordeel is dat ik meteen kan zien of een woord goed geschreven is of niet en zal ik altijd de spellingscontrole er overheen halen. Toch zullen er altijd grammatica en zinsopbouw fouten staan, maar ik heb er geen last van.

Nu kan ik alles wel laten controleren, maar dat doe ik niet. Ook niet als ik een bezwaarbrief of wat dan ook. Ik heb het altijd al zelf gedaan en hiermee weten ze meteen hoe de vork in de steel zit. Het hoort bij mij en dit klein onderdeeltje maakt wie ik ben.

Schrijven op mijn blog

Ik lees van andere bloggers met dyslexie wel is vervelende opmerkingen krijgen. Zoals; dat hun meer moet oefenen en/of de teksten moet laten controleren. Tja, makkelijk gezegd of veroordeeld, maar helaas wordt dit tegenwoordig door de maatschappij gedaan (niet iedereen doet dit). Alleen vraag ik mij dan af, wie ben jij dan om daarover te oordelen. Volgens mij is het nog altijd de bedoeling dat je er plezier in beleefd en dat is precies wat ik ook doe. Ook al ben ik maar pas met deze blog begonnen en ben benieuwd waar dit avontuur mij gaat brengen. 

Tot de volgende blog!

Quirina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *