Travel

Dagje Brugge

Op dinsdag 6 september zijn we tijdens onze vakantie een dagje naar Brugge in België geweest. Iedereen die daar al een geweest is, die hoef ik niet te vertellen dat het echt een prachtige stad is. Voor mij was het de eerste keer dat ik Brugge bezocht, maar had het veel eerder moeten doen.

Nadat we onze auto in de parkeergarage geparkeerd hadden, zijn we maar richting de toren gelopen. Die valt echt niet te missen en kwamen onderweg naar het centrum een lampenwinkel D’Haenens tegen. Hier waren we even binnen gegaan, om zo ideeën voor onze verbouwing op te doen. Goedkoop is het zeker niet, maar wat ze hebben echt wel mooie dingen hangen.

Je bent niet in België geweest als je geen bonbons hebt gegeten, daarom hebben we bij de eerste bonbon winkeltje wat lekkers gekocht. Dit hebben we op een bankje langs het water gegeten, onder genot van een watertje. Genietend uitzicht van de geveltjes, langsvarende bootjes en het prachtige weer wat wij op die dag hadden.

Al snel was ik onder de inruk van de stad, maar kwamen in het begin alleen maar souvenirwinkeltjes tegen. Wat erg leuk om te zien is en zeker de Smurfen, aangezien ik hier in mijn jeugd best wel fan van was. De bierwand was echt geweldig en van poppeke pis wilde ik gewoon een foto maken.  

Net als Belgische bonbons, kan je de wafels natuurlijk ook niet overslaan. Al is het wel erg vullend, maar oh zo lekker! Hebben we hier een tijdje gezeten, zodat ik deze dag goed kon volhouden en zijn we daarna richting Marktlijn gegaan. Onderweg kwam ik genoeg tegen om te fotograferen en hebben we even getwijfeld om een rondje met de koets door de stad te gaan. Uiteindelijk hebben we besloten om dit niet te doen, omdat ik aan het twijfelen of ze wel een goed leven hadden.

Dit had ik natuurlijk ook daar op de telefoon kunnen uitzoeken, maar ik vind het nogal een gedoe om alles op dat kleine schermpje dingen te gaan uitzoeken. En echt gezellig vind ik het ook niet om dat te doen en mis je eigenlijke de kleine details van je dag. Want we hebben ook nog een tijdje op het binnenplein Belfort gezeten, waar wij een leuk gesprek hadden met een Engelse vrouw.

Je zou denken met al die lekkernij dat wij gegeten hebben, dat wij geen plaats meer hebben voor een het avondeten. Maar we hadden van de medewerkster gehoord dat je bij Brasserie Raymond heerlijk kon eten en daar is echt geen woord over gelogen. Wij hebben daar allebei Chateaubriand (Belgische witblauw dat van rund is) gegeten en moet eerlijk zeggen dat het echt heerlijk was. Alleen voor een voorgerecht en dessert hadden we echt geen plek voor, maar dat zal ongetwijfeld net zo goed wezen.

Na het eten zijn we weer richting de auto gegaan, om ergens halverwege een kop koffie te drinken. Onderweg kwamen de kleine steegjes tegen, maar nu met bijna geen mensen. Wat voor mij een mooie gelegenheid is om te fotograferen. Bij het kleine Venetië hebben we nog op het terras een koffie gedronken en dit is echt een aanrader om dat bij dit café te doen. Want ik heb nog nooit ergens zo’n lekkere koffiegedronken als daar, al was het wel een beetje jammer dat je er geen bonbon bij kreeg.  

Bij het kleine Venetië hebben we ook gewacht tot het donker was, zodat ik ook wat foto’s kon maken in het donker. Al is dat wel lastig als je op dat moment geen statief bij je hebt en niet zo kan fotograferen als je wil. Dat was wel eventjes balen, maar het geeft je ook een rede om hier een keer terug te keren. En dat zullen we zeker een keer doen, maar dan gaan we wel een paar dagen hier in Brugge verblijven.   

Tot de volgende keer,

Quirina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *