Blog

Hallo wereld!

Beste lezer,

Welkom op mijn persoonlijke blog dat over mijn ervaring met fibromyalgie, makkelijke recepten en persoonlijke updates ga delen.

Mijn naam is Quirina, geboren in 1980 en vorig jaar (2021) de diagnose fibromyalgie gekregen. Ik had er wel is van gehoord, maar geen flauw idee wat dit nu precies inhield. Het enige wat ik wist is dat ik het moest accepteren, zodat ik verder met mijn leven kon gaan. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want zo makkelijk werkt in de praktijk het niet.

Mijn zoektocht naar een leuk leven met Fibromyalgie

Na een aantal jaren bij de dokter, onderzoeken gedaan zijn en nog steeds met klachten rondloopt, maar ook meer klachten begint te krijgen. Dan krijg je wel het gevoel dat het tussen je oren zit of zelfs gek aan het woorden ben. Ik was dan ook opgelucht dat ik deze diagnose, maar nog niet het besef had dat ik een chronische ziekte heb die niet meer weg zal gaan.

Dat ik er mee moest leren leven dat had ik wel door, maar vergeleek het met mijn astma. Gewoon een paar aanpassingen doen en dan komt het wel goed. Uhm…, dat heb ik dus helemaal verkeerd gedacht, want zo simpel zit het niet in elkaar.

Nu bijna een jaar later heb ik de fibromyalgie wel geaccepteerd, alleen nu moet ik er nog wel heel veel dingen uitvinden om deze ziekte dragelijker te maken. Realiseer ik mij nu pas dat ik veel dingen niet meer kan doen, die ik eerst wel gewoon kon doen. Want het is hard achteruitgegaan, doordat ik steeds over mijn grenzen ben gegaan, omdat ik vond dat ik dit gewoon moest kunnen zoals; werken, het huishouden, helpen van familie en vrienden, verbouwen van ons huis of een sport doen die ik leuk vind.

Daarbij kost alles energie, ben ik continu moe en zal dan ook moeten leren om met mijn beperkte energie omgaan. Het is eigenlijk een zoektocht naar een leuk leven met fibromyalgie en dat is precies de reden dat ik met de blog gestart ben.

Persoonlijke blog

De één geef zichtzelf een kerst of verjaardagscadeau, ik heb mijzelf deze blog als paascadeau gegeven. Gezien het tweede paasdag is en deze blog vandaag de lucht in is gegaan. Iets wat ik niet gepland heb, maar zat al een tijdje over te denken. Want ik mag schrijven op mijn fotografie website, zodat de bezoeker het verhaal achter de foto krijgt te lezen.

Alleen wilde ik niet mijn ervaring over fibromyalgie gaan delen op mijn fotografie website, daarbij lijkt het mij leuk om een paar andere onderwerpen aan te gaan toevoegen. Anders wordt het wel heel zwaar en soms andere onderwerpen te gaan hebben, dat vind ik ook wel een fijn idee. Want ik ben meer dan fibromyalgie, ik ben ook een dochter van mijn vader, de vrouw van mijn man en iemand die van lekker eten houdt.

Het enige nadeel van lekker eten is dat het helaas niet vanzelf komt, maar ook iets voor moet doen. Want om iedere dag nu buiten de deur te gaan eten of eten bestellen, is een beetje onbetaalbaar. Koken is duidelijk niet mijn hobby, maar ik vind het wel leuk om mijn recepten hier te gaan delen. Ook handig, want zo kan ik het zelf ook makkelijk terug vinden. Aangezien ik soms gewoon niet meer weet hoe ik iets klaarmaakt of dingen met elkaar verward.

Helaas leeft mijn vader niet meer, maar heeft wel een plakboek aan mij nagelaten met krantenartikelen die over hem gaan en dat vind ik best bijzonder. Ook weet ik dat hij graag gewild had dat zijn verhaal verder verteld zou worden, al denk ik niet dat hij het op deze manier bedoelde. Want naast dat hij beeldend kunstenaar was, was hij ook een historicus die vooral geïnteresseerd in persgeschiedenis en de eerste- en wereldoorlog.

In mijn leven heb ik inmiddels best veel meegemaakt, vooral tijdens mijn jeugd. Alleen daarover kan ik een boek over schrijven, maar dat doe ik niet. Als ik hierover al wil gaan schrijven, dan zal ik dat gaan delen op mijn blog. Net als de leuke dingen die ik in het leven ga meemaken, want ik geloof er heilig in dat je ook met fibromyalgie een leuk en gelukkig leven kan hebben.  

Tot de volgende blog!

Quirina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *