Kijkje in mijn leven

Juli 2022

De afgelopen twee maanden is het een beetje stilte voor de storm. Echt veel beleefd heb ik niet en ik ben ook niet veel op pad geweest. We willen namelijk het huis gaan verbouwen en verduurzamen, waar ik allerlei offertes aan het verzamelen. Zodat we zoveel mogelijk kunnen doen, binnen het budget wat wij beschikbaar hebben. Dit zal ik ook zeker op mijn blog gaan delen, maar voor nu wil ik mijn belevenissen gaan delen, die ik in de maand juli heb meegemaakt.

Op zondag 10 juli kreeg ik van Inge (die ook lid is van de fotoclub) of ik zin heb om in de middag te gaan fotograferen. Hier had ik wel zin in, maar erg droog ging het niet worden. Toch hebben we besloten om te gaan en toevallig was er ook bij De Hondsrugtuin een open dag. Zelf was ik niet op het idee gekomen, maar Inge heeft wel voor de zekerheid gebeld of we hier ook mochten fotograferen.

Eenmaal aangekomen, kregen we een hartelijk ontvangst van de gastdame. Echt heel groot is het niet, maar we hebben er ons echt een paar uurtjes vermaakt. Kregen zelfs koffie met gebak en later ook nog een kopje thee. Het waren echt lieve mensen en kan je zeker een aanraden om dit zelf ook een keer te gaan doen.

Deze maand hadden we bij de fotoclub nog één clubavond, voordat de zomerstop ging beginnen. Dit keer hadden we honden/portret fotografie op het programma staan. Hondenfotografie mag ik wel graag doen, maar helaas leeft onze Matsi niet meer en hebben wij nog even geen behoefte aan een nieuwe hond. Portretfotografie daar heb ik niet zoveel mee, daarom ben ik maar gaan kijken of ik iets interessants kon vinden om te fotograferen.

Nu vind je niet iedere dag een winkelwagentje bij de Rietplas in Emmen. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat mensen dit zo achterlaten, al leverde mij dat wel een foto op. Voor de rest werd ik niet heel erg geïnspireerd om foto’s te gaan maken, daarom besloot ik met een ND filter een lange sluitertijd te fotograferen om te zien hoe dit ging uitpakken.

Afgelopen vrijdag is Oom frans gekomen om een weekend bij ons te logeren. Hij wilde ons graag weer eventjes zien en vind het dan ook leuk om de omgeving te zien. Dit keer ben ik eventjes in de avond met hem naar Hoogeveen geweest, zodat ik ook meteen eventjes de kerk kon zien om daar een keer in de avond te gaan fotograferen. Wat ik zag beviel mij wel en zal daar binnenkort daar ook echt gaan fotograferen.

Het is voor mij alweer een paar maanden geleden dat ik Wildlands bezocht heb en had dit al op de planning staan om hier weer een keer heen te gaan. Aangezien ik deze dierentuin een keer met mijn 50mm lens wilde gaan fotograferen. Hier was ik wel benieuwd naar en hoe dit mij bevallen is dat laat ik binnenkort op mijn blog weten. Na afloop zijn we nog bij de Beren in Emmen wezen eten en heb ik een video gemaakt die ik met mijn iPhone Se 2020 heb opgenomen.

Op de agenda van de maand augustus staat nog niet echt veel gepland en zullen we ook veel met het huis bezig zijn. Wil ik wat meer met mijn blog bezig zijn en kijk ik nu al uit naar de maand september. Want dan gaat een goede vriendin van mij trouwen en daar heb ik nu al zin in!  

Tot de volgende keer,

Quirina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *