Kijkje in mijn leven

Mei 2022

In de maand mei mocht ik 42 kaarsjes uitblazen, maar dat heb ik niet gedaan. Wel heb ik mijn verjaardag gevierd met mijn schoonfamilie, ben ik met Marcel in Zwolle wezen uiteten en zijn we inmiddels al 5 jaar getrouwd. Kortom, een maand waar ik altijd naar uitkijk en in deze blog zie je wat ik in de maand mei beleefd heb in foto’s.

Op 1 mei heb ik mijn verjaardag gevierd met mijn schoonfamilie, maar had die dag ook een onverwachte gast. Quinn (de pup van mijn honden Matsi en Diva) kwam onverwachts bij ons langs. Wat vond ik het leuk om hem weer te zien en dat was ook het hoogtepunt van deze dag.

Op 2 mei ben ik echt 42 jaar geworden en heb dit samen met Marcel in Zwolle gevierd. Dit hebben we gecombineerd met een bezoekje aan Ikea, om inspiratie te opdoen voor de verbouwing boven. Echt groot was het daar niet, waardoor we eigenlijk veel te vroeg waren bij het restaurant China Palace waar we gereserveerd hadden.

Dat was geen probleem, maar had niet verwacht dat ze ook de boel versierd hadden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit ook nog nooit heb meegemaakt en je voel wel een beetje speciaal hierdoor. Ook na afloop kreeg ik een kleinigheidje met heerlijke chocoladeballen gevuld met rijst, maar nog belangrijker is dat we er heerlijk gegeten hebben.

Als ik ergens niet goed in ben, dan is het wel selfies maken. Alleen leek mij het wel leuk om je een kijkje achter de schermen te geven als ik met de fotoclub een clubavond heb. Dit keer hadden we tulpen fotograferen in Beilen op het programma staan, maar ik heb helemaal niets met tulpenvelden. Toch heb ik mijn best gedaan om er iets van te maken, maar helaas was het niet mijn avond en dat hoort ook bij fotografie.

Op Moederdag zijn we bij mijn schoonouders op bezoek geweest, waar we gezellig in de tuin hebben zitten kletsen. Maar het is ook de dag dat ik voor het eerst Matsi niet meer bij ons was, waar ik het best moeilijk mee gehad heb. Natuurlijk heb ik ook onze Diva wel gemist, alleen die is al 4 jaar niet meer bij ons en heeft het verdriet al een plaatsje gekregen. Het waren toch onze (honden)kindjes, aangezien wij geen kinderen kunnen krijgen. Al deden wij niets bijzonders op deze dag, het was voor mij al heel fijn als ze bij mij waren en knuffel konden geven.

Ik had enorm last van haaruitval, waar ik mij enorm aan irriteerde. Tijd dus voor een nieuw kapsel en ben blij dat het goed heeft uitgepakt. Nu nog wat vrolijker kijken en dan was het nog een leuke foto geworden met mijn nieuwe kapsel. Alleen ik was die week enorm vermoeid en veel last van mijn fibromyalgie.

In de paar dagen dat het wat warmer was, voelde ik mij gelukkig iets beter en met de canon 70-200 lens die ik mocht lenen van een medelid. Was dit een mooie gelegenheid om eventjes naar het natuurgebied Mepper Hooilanden te gaan om Schotse Hooglanders te fotograferen. Al was het meer kalfjes fotograferen, aangezien ik alleen maar de schattige kalfjes op de foto heb gezet.

Samen met de fotoclub was ik deze maand ook een avondje in Deventer te vinden. Al ben ik met een mooie serie thuisgekomen, was het ook een avond waar ik geconfronteerd werd met de fibromyalgie. Ze weten wel dat ik deze ziekte heb, alleen geen idee wat het inhoudt. Daarom was ik deze avond afzijdig, zodat ze geen rekening met mij hoefde te houden. Daar voel ik mij enorm bezwaard in en heb ik gekozen om in mijn eentje door de stad te lopen. Want ik kon gewoon niet in de 2 uurtjes dat we er waren, bepakt door de stad rondrennen om met zoveel mogelijk foto’s thuis te komen.  

De dagen ernaar was ik helemaal kapot en kon ik donderdag bijna niet vooruitkomen. Het was zelfs zo erg dat ik bijna niet op mijn benen kon staan. Dat was wel even schrikken! Als dit vaker gaat voorkomen, dan denk ik de volgende keer met dit soort activiteiten toch niet meer gaat deelnemen of in het weekend met Marcel heen gaat, zodat ik dit in mijn eigen tempo kan gaan doen.

Na een paar dagen was ik weer hersteld, hadden we op zondag 22 mei prachtig weer om eventjes naar de Emmerdennen te gaan. Al was het wel vreemd om zonder Matsi daar te lopen, maar ook fijn om van deze plek met de herinneringen op de foto te zetten. Echt lang was ik niet gebleven, maar wel met deze foto thuisgekomen.

Op 24 mei waren wij 5 jaar getrouwd en dat moet natuurlijk wel een beetje gevierd worden. Dit hebben wij gedaan met een etentje in bij Proeflokaal Bregje, waar we genoten heb van een driegangen menu en in de avond hebben we gezellig op de bank televisie gekeken. Klink niet echt bijzonder, maar Marcel moest gewoon werken.

Afgelopen zijn we een weekendje bij mijn nichtje in Valkenburg Zuid-Holland wezen logeren. Zij vierde haar verjaardag en na 2 jaar corona wilde ze het ook echt even uitpakken. Natuurlijk zijn we ook even naar het strand geweest, waar ik eventjes nog een zonsondergang bij Noordwijk aan Zee heb gefotografeerd.

Ook zijn we nog eventjes in Katwijk aan Zee geweest, waar we echt genoten hebben van een heerlijke sandwich kip gegeten bij Restaurant de Beslagkom. Echt een aanrader! En zal er zeker nog een keer terugkomen om daar te eten. Zijn we nog even aan het strand geweest, waar ik nog wat gefotografeerd heb. Wat dat betreft heb ik echt een super weekend gehad en ben ik weer met mooie foto’s thuisgekomen.

Nu ben ik vooral aan het bijkomen van het afgelopen weekend en ben ik benieuwd wat ik in de maand juni mag beleven. Er staan zeker een paar leuke dingen op het programma, zoals fotograferen met de fotoclub in Westerbork en Groningen, is een neefje jarig en hoop ik dat we een paar hele mooie dagen met het weer gaan krijgen.

Of ik dit echt allemaal kan gaan doen is even afwachten, want ik merk wel dat ik na zo’n activiteit helemaal kapot ben en erg veel pijn ervaar. Mijn familie wonen allemaal in het Zuid-Holland en dat ligt niet bepaald naast de deur van Emmen. Ook heb ik een afspraak met de revalidatiearts en hoop ik dat ze iets kunnen aanbieden, zodat ik weer een beetje de oude ben.

Tot de volgende blog!

Quirina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *