Kijkje in mijn leven

Oktober 2022

Sinds gisteren is de wintertijd ingegaan, heb ik het echt enorm druk gehad met de verbouwing en om mijn schoonmoeder te helpen na het verlies van haar man. Kwam ik nauwelijks toe om te schrijven op mijn website, dus al die artikelen zullen hopelijk in november op mijn blog verschijnen. En we hebben leuk nieuws, want binnenkort komt er hier in Huize Santing een gezinsuitbreiding.

Sando is de hond van mijn schoonouders en het is echt een schatje. Hij was al wat ouder, hebben ook na het overlijden van mijn schoonvader veel met hem gelopen. Alleen Sando was ook niet altijd goed ter been, waardoor hij niet echt snel en lang kon lopen. Maar het gaf mij mooi de tijd om wat paddenstoelen te fotograferen met mijn telefoon, al waren het geen mooie foto’s geworden.

Helaas moest mijn schoonmoeder ook van hem afscheid nemen, aangezien dat een tumor bij zijn blaas had. Ook zijn nieren en darmen waren al aangetast, waardoor het beter voor hem om afscheid te nemen. Iets wat al hard is, maar vind het helemaal erg voor mijn schoonmoeder. Die niet alleen haar man, maar ook binnen een maand haar trouwe vriend is overleden.

Ondertussen ging de verbouwing ook gewoon door, waar we boven voornamelijk aan het schilderen zijn geweest. Al leek het wel met de trap schilderen of hier een virus was uitgebroken, maar als je met een stok de muren bij het trapgat gaat sauzen dan kaai je nogal met de verf. We zijn tenslotte geen professionele schilders en met een trapleer bij een trap omhoogkomen, dat is geen succes als je allebei hoogtevrees hebt.

Wordt het ook langzamerhand kamperen in eigen huis, aangezien de keuken half afgebroken is en op dit moment niet meer kunnen koken op het gasfornuis. Daarom hebben we een elektrische kookplaat gekocht, zodat we toch gezond kunnen koken en niet steeds hoeven te bestellen of recepten uitproberen die je in een airfryer kan maken. Tijdens het sauzen van de slaapkamer en het laminaat leggen op de bovenverdieping, hebben we een weekend op luchtbedden geslapen in de woonkamer. Hierdoor kreeg ik wel een beetje het gevoel dat we voor het eerst gingen slapen in een nieuwe woning aan.

Gelukkig heb ik ook andere dingen meegemaakt, dan alleen de verbouwing. Bij de fotoclub hadden we een feestavond met een thema. Gender in the blender, waar de heren als een dame kwam en de dames als een man kwamen. Kan je inmiddels zeggen dat een stropdas, echt als een touw om je nek voelt. Al vind ik het wel mooi staan als een man die draagt.

Het was helemaal niet de bedoeling dat wij naar een pup gingen kijken, maar ik zag deze voorbij komen en was verkocht. Eerst wilde ik het nog een beetje negeren, maar het hondje bleef wel in mijn hoofd ronddwalen en besloten we een kijkje te gaan nemen. We waren verkocht en hebben een teefje genomen die over een paar weken bij ons in het gezin komt. We hebben haar de naam Gucci gegeven en zal over een paar weken alles over vertellen.

Tot de volgende keer,

Quirina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *