Column

The old fashioned way

De laatste weken zijn we bezig om een verbouwingshypotheek te aanvragen en zijn nu overal offertes aan het opvragen voor de bank. Ik dat doe ik wel eventjes, maar als je het ene doet dan kom ook het andere bij kijken en kan je daar weer erachter aangaan. Zo zijn we ook aan het kijken voor een nieuwe keuken en hopen dat nog binnen het budget voor elkaar te krijgen.

Daarvoor waren afgelopen zaterdag eventjes over de grens gegaan en zagen in Rütenbrock een winkel die ook keukens verkoopt. Gelukkig was deze winkel nog open, want al snel kwamen we erachter dat de meeste van dat soort winkels op zaterdag middag dicht waren. Iets wat wij in Nederland niet echt gewend waren.

Eenmaal binnen zag ik een oudere meneer staan, die ons vriendelijk begroet en ook nog Nederlands spreekt. Ah, dat is fijn! Want dat maakt het een stuk makkelijker voor mij, maar mijn eerste vraag was of ik gebruik mocht maken van het toilet. Thank god, ik kon gebruik maken van de wc en Marcel ging alvast met de verkoper praten.

Eenmaal weer terug, liet de man eerst nog zien waar ik uit kon kiezen. Zodat hij samen met Marcel de keuken indeling kon gaan tekenen. Vond het wel vreemd gaan, aangezien ik nog geen keuken gezien had en besloot na het bekijken van de voorbeelden het hef maar in eigen handen te nemen om zelf rond te kijken. Echt mijn smaak was de voorbeeldkeukens niet, maar zag de keuken wel goed voor mij met de mogelijkheden die ons gegeven werden.

De verkoper was nog even bezig en na een kwartiertje was hij ook klaar, al voelde het voor mij wel een eeuwigheid duren. Hij kwam met een zelfgemaakte tekening met pen en papier en liet het ons zien wat de keuken in totaal zou gaan kosten. My god, dat scheelt nog wel een beetje met de Nederlandse keukenwinkels. Na wat upgrading gedaan te hebben, zijn we net onder €6500,00 gebleven inclusief montage.

Het was net alsof ik terug in de tijd ging. Geen computers, maar gewoon met pen en papier en denk dat we met alles net iets langer dan een half uurtje binnen hebben gezeten. En nog belangrijker is dat we dan allebei erg blij met de keuken zouden zijn, wat bijna een onmogelijke taak zou worden. Of het uiteindelijk deze keuken gaat worden, dat hangt van een aantal factoren af. Maar ik denk dat soms op the old fashioned way beter en efficiënter is, al moet je dan wel zelf kunnen inbeelden hoe het plaatje uiteindelijk eruit komt te zien.

Tot de volgende keer,

Quirina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *