Travel

Vakantie Zeeuws-Vlaanderen

Het heeft even geduurd, maar hier is dan eindelijk mijn blog over onze vakantie die wij hebben in Zeeuws-Vlaanderen hebben beleefd. Ook al voelt het nu wel een eeuwigheid geleden, dat wij op vakantie zijn geweest. Waardoor ik zelf wel zat te twijfelen of ik deze blog artikel nog moest schrijven, aangezien wij begin september op vakantie waren. Alleen door de verbouwing kwam ik bijna niet aan het schrijven voor mijn blog aan toe, net als een heleboel andere dingen die ik graag mag doen. Maar hier is dan eindelijk mijn reisverslag, wat ik ook zelf erg leuk vindt om het terug te lezen.

Maandag:

Rond 10 uur zijn wij met de auto vertrokken naar ons vakantieadres “Gasterij de Kleine Vogel” in Kuitaard gereden en kwamen om 14 uur in Hulst aan. De stad waar ik grotendeels mijn jeugd heb doorgebracht, maar nog altijd in mijn hart zit. Hier hebben we eerst een terrasje gepakt en binnen 5 minuten kwamen wij al bekende tegen, dus dat was al een gezellige boel. Daarna zijn wij naar de B&B gereden en moesten wel goed opletten, anders waren er zo voorbijgereden.

Eenmaal aangekomen werden wij al snel begroet door een jonge enthousiaste hond, waar je echt meteen verliefd op kan worden. Gevolgd door een vrouw, die ons eerst een drankje heeft aangeboden en de kamer heeft gewezen. We mochten kiezen en in eerste instantie wouden wij de grootste kamer, alleen toen wij in de avond daar weer terugkwamen. Werden we begroet door drie grote spinnen, iets waar ik echt niet blij van wordt en hebben we de kleine kamer gepakt. Die Marcel eerst op spinnen moest controleren, anders had ik echt geen oog dicht gedaan.

In de avond zijn wij bij Brasserie Tommy’s in Kloosterzande op aanraden van de B&B eigenaar gegeten. Een gezellig tentje en hier zou je een goede friet stoverij kunnen eten, maar daar zijn de meningen duidelijk over verdeeld. Want zelf vond ik het echt niet lekker! In Kloosterzande kwamen wij ook een prachtige oldtimer tegen, die ik echt eventjes op de foto moest zetten. Daarna zijn we bij Audry op visite geweest, waar ik al vanaf 6de levensjaar bevriend mee ben. Wat echt weer ouderwets gezellig was! En daar dacht één van haar katten ook zo over, aangezien zij mijn tas al helemaal zich toegeëigend als haar nieuwe mand had.

Dinsdag

Wij allebei waren nog nooit in Brugge in België geweest. Dit stond echt op nummer 1 om hier een dagje heen te gaan en zijn we vertrokken na ons heerlijk ontbijtje die we bij de B&B gehad hebben. We wisten eigenlijk niet wat we konden verwachten, al had ik regelmatig wel iets voorbij zien komen op het internet. En 1 ding is zeker waar, Brugge is een prachtige stad! En zal er zekers nog een keertje terugkomen, want we hebben lang niet alles gezien. Hoe wij deze dag beleefd hebben, dat kan je via deze link lezen.

Woensdag

Brugge was best vermoeiend voor mij, dus besloten wij op woensdag een beetje rustig aan te doen. Daarom hebben we besloten om naar Cadzand-Bad te gaan, zodat ik ook op het strand kon fotograferen. Eest zijn we ergens op het terras gaan drinken en heb ik daar een pannenkoek gegeten. Hier had ik echt zin in en ze zijn nog lekkerder als je ze niet hoeft te bakken. Op het strand heb ik mij echt vermaakt met de camera, maar voor de rest vonden we deze badplaats echt tegenvallen.

Via België zijn we teruggereden naar Zelzate om een cafétje te zoeken waar ik vroeger met mijn ouders kwamen. Het zat aan ergens bij het water en een brug, dat is wat ik nog weet. Toevallig weet ik via mijn oude werk bij Bol.com dat dit café nog bestaat, alleen ben ik het adres kwijtgeraakt. Waardoor we deze niet kunnen vinden, wat ik uiteraard jammer vond.

Het werd echt een dagje terug in de tijd, aangezien ik ook in Sas van Gent heb gewoond. Het adres kon ik mij nog wel voor de geest halen, maar ik herkende helemaal niets terug en zag het er totaal anders uit dan in mijn herinnering. Waardoor ik bang ben dat ik het adres niet goed had, maar als je 100 keer in je jeugd verhuisd ben. Dan is het logisch dat je dingen door elkaar gaat halen, maar ben er zeker van dat ik deze 2 plekken zal terug zal gaan vinden.

Gelukkig kon ik het Grieks Restaurant Rhodos in Hulst wel vinden, hier kon je vroeger goed eten. Hier heb ik wel is met Audry gegeten, al is dit inmiddels ook al zo’n 20 jaar geleden dat ik daar geweest ben. Deze zit nog altijd op dezelfde plek en het eten is nog steeds geweldig! Daarna hebben we op terras wat gedronken en ben ik in de avond nog in Hulst wezen fotograferen. Het was echt een dagje, waarin ik een klein beetje terug naar het verleden ging en nieuwe herinneringen maken tegelijk.

Donderdag

Ook donderdag zijn we terug in de tijd gegaan. Alleen dan op een andere manier en hebben we het dorpje Doel in België bezocht. Dit verlaten dorpje stond al een tijdje op mijn bucketlist. Niet alleen voor mijn fotografie collectie, maar ook omdat ik het interessant vond om te zien hoe zoiets zich in de jaren ging ontwikkelen. Hoe wij deze dag beleefd hebben, dat kan je lezen via deze link.

Vrijdag

Als je beste vriendin gaat trouwen, dan wil je er gewoon bij zijn. Ze was echt een prachtige bruid! Was het een prachtige bruiloft en heb 2 filmpjes toegevoegd om je een idee te geven, hoe wij deze dag beleefd hadden. Je zou haast weer willen trouwen, al is het alleen om voor de tweede keer in zo’n prachtige jurk te staan.

Naast dat ik heel veel foto’s gemaakt heb, heb ik ook een video gemaakt. Zo kan je een beetje zien hoe wij het beleefd hebben, al zie je ons niet echt in beeld. Zal ik uiteraard vaker in deze regio te vinden zijn, aangezien Audry hier ook woon en Hulst nog steeds als thuiskomen aanvoelt.

Tot de volgende blog,

Quirina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *