Huis & Tuin

We gaan ons huis verbouwen!

We zijn gaan verbouwen! Waar we eigenlijk al mee bezig zijn en ik vond het wel leuk om ons huis te laten zien, voordat ons huis verbouwd is. Daardoor kan je de boven verdieping niet helemaal laten zien hoe het er van tevoren uit zag, maar het is niet anders. Naast het vernieuwen, gaan we het huis ook verduurzamen en zal je in deze blog artikel vertellen wat wij allemaal van plan zijn.

Doordat we financieel een moeilijke tijd hebben gehad, is het huis een klein beetje verwaarloosd. En dat is nog zacht uitgedrukt, maar het resultaat zie je des te meer. Wat ook wel weer een voordeel is en hoe meer dingen klaar is, hoe gemotiveerder je raakt. Een groot gedeelte zal uit de verbouwingshypotheek worden gefinancierd, maar zullen ook echt wel voor dingen moeten sparen. Zoals de douche, wc en de berging.

Wat gaan wij aan de buitenkant van het huis doen

Op dit moment hebben wij de voordeur in de berging, waardoor je letterlijk in ons washok binnenkomt. Dit was al toen Marcel het huis kocht, maar het is voor mij wel de ergste irritatiepunt van dit huis. En aangezien wij naar kunststof kozijnen met HR++ glas gaan, zal de voordeur worden verplaats waar nu de ramen in hal zijn. Ook de blauwe panelen worden kunststof panelen, waardoor dat onderhoudsvrij wordt. Waadoor je een compleet andere blik op het huis krijgt.

Het dakkapel zie je hier niet op de foto staan, maar die zie je wel in de video die ik onderaan aan dit artikel zet. Deze is er echt slecht aan toe, dus die wordt helemaal gerenoveerd met kunststof kozijnen en panelen aan de zijkant. Het rolluik gaat weg en dat maakt het plaatje ook wel af. Ook komt er zonnepanelen op het dak, wat ik zelf geen mooi zicht vind geven. Maar hopelijk wel blij wordt met de besparing op het elektriciteit en dan ziet de zonnepanelen er toch leuker uit.

Isolatiemateriaal

Als alles beneden klaar is, op de wc en berging na dan. Gaan we ook vloerisolatie aanbrengen in de kruipruimte. Hier willen wij in eerste instantie purschuim doen, maar na het nieuws dat wij gezien op RTL Nieuws hebben wij hier echt onze twijfels over gekregen. Zelf zit ik nu te denken aan Tonzon folie, zodat wij hier geen risico mee lopen dat één van ons allergisch voor purschuim zijn. Het dak is al geïsoleerd en hebben we de muren laten controleren of we dit moesten doen. Gelukkig was de muurisolatie nog goed, wat wel weer scheelt in de kosten en het geld aan iets anders kunnen besteden.

Woonkamer en Keuken

Onze keuken valt bijna van ellende uit elkaar. De vaatwasser en oven werkt niet meer en eigenlijk is het een wonder dat we er nog in kunnen koken. Waar ik ook erg blij van wordt, is dat het systeemplafond verwijderd wordt. Al geef dat wel een mooi akoestisch geluid, maar heb altijd gevoel gehad dat ik in een kantoor zit in plaats van een woonkamer of keuken.

Aan de andere kant van de keuken hebben wij een glaswand zitten. Hier heb ik geen foto van, maar is wel in de video te zien. Deze wouden wij er graag uit hebben, maar om kosten te besparen hebben wij daar een andere oplossing voor gevonden. Het voordeel hiervan is dat het in de gang overdag wel lichter wordt.

Naast dat er een nieuwe keuken komt, worden de wanden door de stukadoor gestukt en komt er nieuwe laminaat vloer in. De bar gaat eruit, net als de verwarming en gaan we het huis verwarmen met een airco systeem.

Gang en Overloop

In de gang gaan we sausen, wordt de trapmatten verwijderd, worden de deuren en de deurposten van de schotten ook een andere kleur en komt er een nieuwe vloer op de overloop. Gaan we één van de voorraadkasten kast maken voor de jassen en schoenen en zullen de deuren eerst geschilderd worden, maar willen we in de toekomst vervangen voor houten deuren.

Slaapkamers

Boven hebben wij 2 slaapkamers die we gaan behangen hadden met glasvezelbehang. Alleen blijkt dat Marcel hiervoor allergisch is, waardoor we dit al hadden verwijderd en had deze kamers dezelfde kleur als de woonkamer. Hier gaan we behangen, wordt de verwarmingen verwijderd en laten we de vensterbanken zoals het was. Dit vind ik wel leuk detail geven, al kan dit natuurlijk in de toekomst wel veranderen.

Omdat wij geen kinderen hebben, zal van de tweede slaapkamer een computerkamer gaan maken en komt hier een kledingkast. Als wij logees krijgen, dan slapen zij op de overloop. Misschien niet het meest gezellige plaats om te slapen, maar zo vaak krijgen wij geen mensen die bij ons overnachten. Voor hun zal dan ook niet veel veranderen.

Douche, Wc en Berging

Als alles gebeurd is, dan zal het geld echt wel op zijn en zullen wij de douche, wc en berging op een later tijdstip gerenoveerd worden. Hier zullen we echt voor moeten sparen, wat ook niet erg is en zal de berging echt als laatste aangepakt worden.

Om een beter indruk te geven hoe ons huis eruit ziet, heb ik een video gemaakt. Ook de verbouwing zal ik gaan filmen en wordt op mijn YouTube kanaal gezet. Uiteraard zal ik genoeg gaan schrijven op mijn blog over de verbouwing, maar om nu overal foto’s van te gaan maken. Daar zie ik het nu niet echt van in en vind ik het zonde om mijn camera of telefoon onder de verf gaan zitten.

Tot de volgende blog,

Quirina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *