Foto Challenge

Wildlands met de 50mm lens

Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn oom naar Wildlands in Emmen geweest. Hier kom ik regelmatig, aangezien ik een abonnement heb en mij leek het wel leuk om met deze dierentuin met de 50mm 1.8 lens te fotograferen. Al had ik wel mijn bedenkingen, maar zag hier ook wel een uitdaging in en of ik überhaupt met foto’s van dieren thuis zou gaan komen.

Prairiehondjes zijn altijd leuk om te fotograferen. Hier kan je ze echt van heel dichtbij fotograferen, omdat ze altijd los rondlopen. Het is mij zelfs een keer voorgekomen dat ze op mijn voet zijn gaan liggen, wat ik echt heel schattig vond. Alleen was het een beetje lastig als de dierentuin gaat sluiten, want het blijven wilde dieren. Gelukkig kwam er snel een verzorger aan, zodat ze veilig van mijn schoenen gingen en verder naar de uitgang kon gaan.

Bij de aquariums zag ik ook geen problemen, want je kan het heel goed zonder flitser fotograferen. Alleen de vissen zwemmen altijd wel heel erg snel, waardoor je ze echt met een hele korte sluitertijd moet gaan fotograferen. Behalve als ze net als deze vis lekker stilliggen, dan gaat dat een stuk makkelijker.

Dat is bij de leeuwen en dwergmangoesten echt een ander verhaal. De leeuwen zijn echt op een afstand te bewonderen en met een telelens kan je ze mooi in beeld brengen als ze niet liggen te slapen. Ook bij de dwergmangoesten is het lastig, omdat ze supersnel zijn en best groot leefgebied hebben. Daarbij heb ik ook de pech, als ik er ben. Zitten ze bij mij nooit bij het raam en het kunstlicht werkt ook niet erg mee. Toch kan je ze wel goed op de foto zetten als je een lichtsterke telelens hebt, maar die zijn best prijzig en ook als je ze tweedehands koopt.

Nu fotografeer ik met de canon 6D mark II, wat een full frame camera is. Ik heb deze foto’s tijdens het bewerken de foto gecropt, zodat de foto verkleind wordt en het onderwerp groter in beeld lijkt. Dat heb ik ook bij twee foto’s die hierboven staan gedaan.   

Nu was ik bij het safari gedeelte wel een beetje huiverig. Want op de 50mm lens zit geen beeldstabilisator en de truck is het dan erg lastig om geen beweging op de foto te zetten. Nu ik de foto van de neushoorn ziet en ook andere die ik tijdens deze rit gemaakt heb, viel het mij echt 100% mee. Alle foto’s die ik tijdens deze rit gemaakt had, waren ook gelukt qua scherpte en dat was iets wat ik echt niet verwacht had.

Bij de ijsberen had ik echt geluk! Want als ze niet in het water zijn, dan zijn ze echt wel een stukje vandaan of ze moeten bij het raam liggen. Waar ik ze regelmatig zie liggen, maar dan liggen ze wel te slapen. Tja, die beesten in de dierentuin slapen wat af. Of ik heb die pech, dat ze het erom doen als ik kom. Dit keer was één van hun in het water en ben ik beneden gegaan, zodat ik hem zwemmend kon fotograferen. In kleur vond ik deze foto niet geweldig. Maar in zwart wit en de foto naar mij smaak bewerkt te hebben, vind ik dit samen met een andere foto echt helemaal geweldig!

Ook de foto van de waterrat vind ik echt super geworden. Hiervoor heb de instellingen handmatig ingesteld, al wist ik dat de foto alsnog overbelicht ging worden. Gelukkig kan je met fotobewerking dan nog alle kanten op, maar het was handiger geweest als ik mijn ND filter had meegenomen. Want het bewerken van foto’s, is niet bepaald een hobby van mij.

Echt veel heb ik die dag niet gefotografeerd, omdat ik al zo veel foto’s heb van de dieren in deze dierentuin. Vind ik mijn experiment echt geslaagd! Want ik had niet verwacht dat ik met een foto thuis zou komen en kan het zeker aanraden om ook met een 50mm lens naar de dierentuin te gaan.

Tot de volgende keer,

Quirina

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *